Kølige vinde på erhvervsejendomsmarkedet i UK

  • 7 years ago
erhvervsejendomsmarkedet i UK

Storbritannien, en af de stærkeste økonomier i Europa, har som bekendt forladt den europæiske union. De forbereder i øjeblikket en exit-plan og er officielt ude af den europæiske union inden for de næste to år.

Brexit har skabt en stor usikkerhed i det britiske, europæiske og globale finansmarked, særligt markedet for erhvervsejendomme.

Ja, vejret er blevet køligere og efter alt at dømme er markedet for erhvervsejendomme i Storbritannien også. Usikkerhed er aldrig godt for ejendoms- og boligmarkedet. Færre investorer, købere og lejere vil være interesseret i at købe eller leje erhvervsejendomme.

Det danske marked drager stor fordel af det usikre britiske marked

I øjeblikket er Storbritannien et af de mest usikre markeder for erhvervsejendomme  i Europa. Dette kan være en stor fordel for det danske marked for erhvervse犀利士
jendomme, mener ejendomsmægler og direktør i markedet for erhvervsejendomme, Jeanette Andresen.

‘’Vi kan ikke komme uden om, at Brexit har skabt en stor usikkerhed i markedet for erhvervsejendomme. Vi kan dog se, at denne usikkerhed er begrænset til Storbritannien. Herhjemme boomer markedet for erhvervsejendomme, hvor hver 5. virksomhed er på jagt efter nye lokaler. Det vækker en stor interesse og kan trække britiske investorer til Danmark ’’ – siger Jeanette Andresen.

Det danske marked for erhvervsejendomme er et særdeles interessant markedet for udenlandske investorer, særligt de britiske investorer. Kendsgerningen er dog, at de endelige forhandlinger om en exit-plan endnu ikke er på plads.

‘Vi er stadig i starten af en meget lang og interessant proces. Vi ved endnu ikke, hvordan det finansielle marked vil blive mærket af, at England er på vej ud af den europæiske union. Vi ved ej heller, hvordan Storbritanniens økonomiske politik med europæere og den øvrige verden bliver, og hvordan dette vil påvirke markedet for erhvervsejendomme i EU, særligt herhjemme.’ – forklarer Jeanette Andresen.

City of Londons håndtering af investorernes største fjende

Usikkerhed er investorernes største fjende. Denne vil hærge det britiske marked frem til midt december, hvor premierminister, Theresa May, vil fremlægge exit-planen. City of London forsøger at håndtere denne ved bl.a. at skære i selskabsskatten fra 20 % til 15 %, hvilket er det laveste niveau blandt de store økonomier.  Målet er at tiltrække erhvervsinvesteringer, der er blevet negativt påvirket af Brexit og den efterfølgende usikkerhed.

Compare listings

Compare